Blog

Read our latest news

De Untappd Awards voor De Struise Brouwers

Quote Untappd:

“Untappd presenteert met trots de eerste Untappd Community Awards, waarbij de beste brouwerijen en bieren worden geëerd zoals gekozen door onze 11 miljoen gebruikers in 2023! Hoewel veel brouwerijen wereldwijd uitzonderlijke brouwsels produceren, hebben we geluisterd naar feedback en streven we ernaar om uitstekende bieren in de schijnwerpers te zetten.

Deze prijzen erkennen de beste bieren in verschillende stijlen, en de criteria om mee te doen worden hieronder beschreven.

In ons eerste jaar erkennen we de top drie bieren in kwalificerende stijlen in alle 50 Amerikaanse staten, Washington D.C. en de 50 landen met de hoogste check-ins van 2023. Van de 1,5 miljoen beoordeelde bieren ontving slechts 1,65% (25.302) een prijs, met een indrukwekkende 30% van de brouwers (7.427) die winnende brouwsels produceerden!

Ontdek de winnende bieren in jouw omgeving en favoriete stijlen, en bezoek vervolgens de brouwerijen achter deze uitzonderlijke dranken. Vergeet niet om in te checken op Untappd!”

Winnende Bieren:

Donker Bier:

Gouden Medaille: Pannepot Vintage Ale

Een meesterwerk van Belgisch brouwen, Pannepot Vintage Ale pronkt met rijke, moutige smaken met tonen van donker fruit, karamel en kruiden. Zijn fluweelachtige textuur en verwarmende alcoholgehalte maken herleiden tot puur genot.
Untappd – Pannepot Vintage Ale
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 1

 

Belgisch Bruin bier:

Bronzen Medaille: Pannepot Vintage 2017

Met zijn diepe mahoniekleur en complexe smaakprofiel biedt Pannepot Vintage 2017 een harmonieuze mix van geroosterde mouten, gedroogd fruit en subtiele Belgische gistkarakter. Een ware belichaming van de Belgische brouwtraditie.
Untappd – Pannepot Vintage 2017
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 3

 

Vries-extractie (Eisbock) Bier:

Gouden Medaille: Black Damnation V – Double Black

Dit gedurfde en robuuste brouwsel ondergaat een uniek vries-extractie proces, resulterend in geïntensiveerde smaken van pure chocolade, espresso en geroosterde mout. Een decadente traktatie voor de zintuigen.
Untappd – Black Damnation V – Double Black
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 5

 

Zilveren Medaille: Black Damnation XI – Special Kay

Met precisie en finesse gemaakt, combineert Special Kay de zachtheid van een stout met de complexiteit van een Belgisch bier. Lagen van karamel, toffee en eikenhout vermengen zich moeiteloos, en laten een blijvende indruk achter.
Untappd – Black Damnation XI – Special Kay
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 7

 

Vat-gerijpte bieren:

Gouden Medaille: Pannepot Special Reserva Old Fisherman’s Ale Aged On Oak

Perfect gerijpt in eiken vaten, straalt dit eerbiedwaardige bier verfijning uit met zijn genuanceerde smaken van vanille, bourbon en gedroogd fruit. Elke slok is een reis door de tijd, die de meesterlijkheid van het vaten verouderen tentoonstelt.
Untappd – Pannepot Special Reserva Old Fisherman’s Ale Aged On Oak
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 9

 

Belgische Stout:

Gouden Medaille: Black Damnation XXVIII – Van Poucke Stout (Vintage 2019)

Een waar genot voor fijnproevers, Van Poucke Stout balanceert gedurfde geroosterde tonen met hints van donker fruit, drop en eikenhout. Zijn fluweelzachte textuur en langdurige nasmaak maken het een opvallende verschijning onder Belgische stouts.
Untappd – Black Damnation XXVIII – Van Poucke Stout (Vintage 2019)
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 11

 

Zilveren Medaille: Twenty Two – verjaardagsbier

Ter ere van twee decennia brouwexcellentie, is Twenty Two Anniversary Ale een symfonie van smaken, met lagen van chocolade, karamel en espresso die op de tong dansen. Een getuigenis van het blijvende erfgoed van de brouwerij.
Untappd – Twenty Two Anniversary Ale
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 13

 

Bronzen Medaille: Black Albert

Gedurfd en krachtig, Black Albert eist de aandacht op met zijn robuuste smaken van espresso, pure chocolade en gedroogd fruit. Zijn volle karakter en aanhoudende bitterheid maken het een favoriet onder stout-liefhebbers.
Untappd – Black Albert
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 15

 

Stout – Imperial / Dubbel koffie:

Zilveren Medaille: Black Damnation IV – Coffee Club

Een eerbetoon aan de boon, Coffee Club verrast met zijn intense koffiearoma en rijke, fluweelzachte textuur. Tonen van pure chocolade, karamel en geroosterde mout blijven hangen op de tong, waardoor een werkelijk weelderige ervaring ontstaat.
Untappd – Black Damnation IV – Coffee Club
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 17

 

Russian Imperial Stout:

Gouden Medaille: Black Damnation XXV – Black Nuts

Doordrenkt met de essentie van geroosterde noten, biedt Black Nuts een symfonie van smaken, met hints van chocolade, vanille en karamel die verweven zijn met de robuuste basis van geroosterde mout. Een decadent brouwsel dat een blijvende indruk achterlaat.
Untappd – Black Damnation XXV – Black Nuts
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 19

 

Zilveren Medaille: Cuvée Delphine (2013)

Cuvée Delphine is een meesterwerk van een Russische Imperial Stout. Zijn rijke, fluweelzachte textuur en complexe smaken van pure chocolade, gedroogd fruit en eikenhout maken het een waar genot.
Untappd – Cuvée Delphine (2013)
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 21

 

Winter Bier:

Gouden Medaille: Tsjeeses Reserva BBA (Bourbon Barrel Aged)

Perfect gerijpt in bourbon vaten, straalt Tsjeeses Reserva BBA warmte en verfijning uit. Zijn complexe smaken van bourbon, karamel en kruiden worden in evenwicht gehouden door een gladde, fluweelzachte textuur, waardoor het de perfecte winterse verwennerij is.
Untappd – Tsjeeses Reserva BBA (Bourbon Barrel Aged)
De Untappd Awards voor De Struise Brouwers 23

 

We heffen ons glas op deze opmerkelijke prestaties op Untappd. Elk bekroond bier is een getuigenis van hun meesterschap in de brouwkunst en een viering van de Belgische brouwtraditie. Proost op excellentie, en mag onze reis doorgaan met het inspireren van bierliefhebbers over de hele wereld.Scroll to top