Blog

Read our latest news

Shark Pants release op zaterdag 2 november 2019 bij Struise

Shark Pants release op zaterdag 2 november 2019 bij Struise 1

Shark Pants

is een samenwerkingsproject met de collectieve bier-brouw-vaardigheden van 3Floyds uit Indiana USA en Struise uit Oostvleteren in België. Dit bier werd gebrouwen na het verlies van een gewaardeerde collega bij 3Floyds:

“Shark Pants! – Dit bier is de gecombineerde inspanning van De Struise Brouwers en Three Floyds Brewing Co. Op 3 mei 2011 kwam Struise naar onze Brouwerij in Indiana en we creëerden een 9% abv Double Indian Pale Ale met behulp van de Struise-huisgist met enkele medium kristal mouten en een portie haver op een berekend aantal IBU’s van 260. Hetzelfde bier werd gebrouwen bij Struise wanneer de bemanning van Three Floyds eind mei 2011 naar België overkwam. Hoewel het een geweldige tijd en een eer was om met Struise te brouwen, is er een sombere noot bij dit bier.

Onze vriend en medewerker Rich Sheppard is op 11 april 2011 overleden. Dit bier is gemaakt om zijn nagedachtenis te eren en met een deel van de opbrengst die naar zijn familie gaat. Denk er altijd aan, leef een rijk leven”.

Dit bier schenkt bloedoranje rood van kleur en heeft een krachtige neus van rijke karamelnoot, een beetje zoals de broze top van een crème brûlée die je doorbreekt tot weelderige vanille, marmelade-citrus-vruchten die het aroma feestje in de neusholten afsluit.

De smaak is een harsachtige, gebrande gekarameliseerde sinaasappel die zich aan je tanden vastklampt en wanhopig de hopaanval in elke mondhoek wil vol-houden.

Bij een flinke 260 IBU’s is het zeker bitter, maar het maskeert het echt goed door een gemoute zware body die gewoon gesmolten Sevillaanse sinaasappel-marmelade ademt.

Shark Pants release op zaterdag 2 november 2019 bij Struise 3

Honouring a colleagueScroll to top