Tijdelijke Gratis verzending vanaf 100€

Zowat één maand geleden werd ons team bij overmacht uit elkaar gerukt omwille van de Corona crisis zoals we die vandaag nog steeds kennen. De Shop in Brugge en de proefzaal in Oostvleteren werden verplicht gesloten door overheidsmaatregelen, de afstandsregels konden niet gerespecteerd worden in de brouwzaal, alle lopende bestellingen uit alle continenten werden óf geannuleerd door onze klanten, óf on hold gezet. Een totale verdamping van omzet, moeilijk- of geen aanleveringen van grondstoffen, het einde van een tijdperk was nabij.

Als je dit leest moet ik even kwijt dat een mensenbrein dan overuren gaat maken, aan een snelheid wat van bedenkelijke aard is voor de gezondheid. Paniekvoetbal is dan ook aan de orde en vereist behoorlijk wat veerkracht om het hoofd koel te houden. Gelukkig hebben we nog wat actieve aandeelhouders die in tijden van crisis ook over de boeg komen met daadkracht en branie, dit is het resultaat:

In minder dan 1 week tijd werd struisebeershop.com geprogrammeerd met wereldwijde verzend mogelijkheden via DHL. Vervolgens werd “in the field” en “on the fly” getest en verkocht met Bart aan het roer. Alle kleine kinderziektes ten spijt, realiseerden we zo toch maar even een verkoop van 3% van 3500 dozen bier in net geen drie weken tijd. Feit dat we 12 mooie bieren lanceren in deze moeilijke tijden, heeft natuurlijk heel veel geholpen. Zowat elke bierliefhebber wil hier zijn handen aan vastklampen. Hoedje af voor Bart die zowat 30% van alle bestellingen op eigen kracht en vervoer wist te leveren bij onze klanten. Tweede compliment voor Bart is dat alle bestellingen geleverd en/of verzonden zijn tot aan dit weekend.

In een vorige update maakten wij gewag over gesprekken met Azië en die zouden moeten leiden tot nieuwe bestellingen. Deze zijn vandaag in de pipe en zowat 8 palletten bier worden klaargestoomd voor China en Zuid-Korea, goed voor 16% van de omzet in het tweede trimester 2020.

Als Aziaten aantonen dat ze nog steeds zin hebben in Struise bieren, dan moeten onze Europeanen dat toch ook hebben? Juist, maar Azië heeft de eerste besmettingsgolf zowat achter de rug terwijl Europa er middenin zit. Ons continent wordt heel zwaar getroffen maar België en Nederland bewegen zich reeds tot de herneming van Struise beer drinking. Acht palletten bier werden verleden week afgehaald door Belgische en Nederlandse klanten, goed voor 16% extra omzet.

Dit alles zorgt momenteel voor 35% van de oorspronkelijk geplande omzet voor het 2e trimester 2020, of 5% voorbij onze meest sceptische doelstelling van enkele weken geleden. De eerste paniek mag dan wel voorbij zijn, maatregelen dringen zich op om naar meer rustig vaarwater af te stevenen. Zo gaan wij de winkel in Brugge sluiten, overlaten en opgeven. Idem dito voor 1 huurloods in Oostvleteren. Beide maatregelen zijn goed voor een directe besparing van 31.000 € per jaar. De herfinanciering van de crowdfunding staat momenteel tijdelijk in wacht. Desondanks dat wij van vele leden toezeggingen hebben ontvangen per mail, zijn wij ook informatie aan het opvragen bij de bankinstelling, om te zien wat de eventuele extra mogelijkheden zijn. Eens we over alle informatie beschikken, gaan wij niet mankeren om hierover ook zo snel mogelijk een eindstandpunt in te nemen en ook deze koppijn uit de weg te helpen.

Verder ontvingen wij wederom signalen van investeerders in deze club om meer aanbod te plaatsen op dit platform. Wij moeten echter een juiste afweging maken rondom input van energie, tijd en inzet. Om deze redenen gaan wij voortaan het aanbod van 33cl flessen, hier per bak te koop aanbieden. Voor wie dit teveel is kan nog steeds terecht op struisebeershop.com. We hebben een deal met DHL dat zij nu week om week de bestelde goederen zullen afhalen, welke hoeveelheid dan ook, zonder meerkost. Dit zal de wachttijden serieus inkorten. In tijden van Corona, zien wij ons verplicht om de optie “Afhalen op brouwerij” tijdelijk stop te zetten. Het heeft verder geen zin om honderden dozen bier te moeten weg zetten op de brouwerij totdat elkeen terug om bier mag komen.

Om dit alles in goeie banen te leiden hebben wij een nieuwe automatische optie in het leven geroepen. De verzendingskosten worden geschrapt in elke winkelmand vanaf 100€ aankoop. Deze optie is tijdelijk en zolang dit noodzakelijk is. Mochten we deze maatregel in de toekomst willen gaan terugschroeven, zullen wij dit ook eerst hier lang van te voren communiceren om klachtengolven te vermijden.

Met dank voor uw aandacht en geduld,

Struise

PS: Alle product updates zijn afgewerkt en gepubliceerd sinds 18:00

This Post Has 6 Comments

  1. urbain

   We doen in stilte verder Thijs, alle updates effectief en werkende vanaf 18:00 🙂

  1. urbain

   Happy Easter Paul and thank you for your awesome order. Cheers, Urbain Ps: Stay Safe

 1. Pim van Gelder

  Strak verhaal. Zojuist wat kratjes besteld. Was verwonderd dat de Robert The Great al op nabestelling kwam maar goed…. als’ie maar komt 😉

Een reactie achterlaten