Stilte ten voordele van Struise bieren.

Wie de draad van onze vorige artikels heeft gevolgd, kan vermoedelijk opmaken dat we bezig zijn met een titanengevecht, alleen hadden wij het zelf nog niet echt door. Om het hoofd te bieden aan een eventuele watercrisis in Westvlaanderen, de provincie zat 6 weken lang in code oranje, wisten we inmiddels 60.000 liter bier te brouwen om extra buffer te creeëren deze zomer mocht het dan toch fout lopen door een extensieve droge periode. We wisten ook 40.000 liter bier terug te halen van de barrelroom naar de brouwerij. Het betere nieuws is dat we naast Robert The Great, Black Albert, Pannepeut, Pannepot, ook Sint Amatus, Cuvée Delphine én Pannepot Reserva afvullen deze maand.

Het mindere nieuws is dat we onze deadline om dit allemaal uit te leveren begin juli niet halen. Onze verontschuldigingen hiervoor en alles wat volgt maar het eerder vernoemde werk is het resultaat van twee man op post, dit is een situatie waar we nog een tijdlang mee verder moeten.

Wraakroepend is echter onze non-communicatie. Werkdagen van 12 à 14 uur op druk brouw-technisch niveau en omwille van de benodigde focus, dragen ertoe bij dat onze telefoons gewoon af staan en mails nauwelijks worden gelezen, laat staan beantwoord. We verzuipen gewoon in binnenkomende oproepen en mails, een derde man is gewoon nodig om deze allemaal te behandelen, doch corona dwingt ons tot hevige besparingen en loonkost is er één van.

We hebben ook werk gemaakt van diverse saneringen. De huurwinkel in Brugge werd opgezegd en overgedragen aan Nathan van Matubu Coffee. Struise bieren zullen er nog verder verkocht worden vanaf 1 augistus aanstaande maar Nathan zal het aanbod uitbreiden met koffie, ijskreem en tal van andere artisanale producten uit de regio. De huurloods in Oostvleteren werd opgezegd en inmiddels overgedragen aan de eigenaar. Een huurcontract voor een etiketteermachine werd opgezegd en overgedragen eind juli 2020. Samen goed voor een structurele besparing van 4.500 € per maand.

We hebben ondertussen een brouwtechnisch evenwicht gevonden tussen 2 weken afvullen en één week brouwen. Met de opgebouwde buffer van 60.000 liter aan de afvulzijde, zouden we in principe niet meer zonder bier mogen vallen. De eerste week van augustus moeten we op werkbezoek naar Zwitserland om de Zwitserse Clash of the Titans Reserva aldaar te controleren op kwaliteit en microbiologie. Indien de sanitaire toestand het ons toelaat gaan we dit bier aldaar helpen afvullen.

Gezien alle activiteiten van de laatste 2 maanden moet er rekening mee gehouden worden dat de pre-orders vanaf de derde week van augustus uitgeleverd zullen worden.

Wat is ondertussen zo goed als afgewerkt en klaar om binnekort te worden verzonden:

Black Albert 2020: Afgevuld – Geëtiketteerd – Verpakt.

Pannepot 2020: Afgevuld – Geëtiketteerd – Verpakt.

Cuvée Delphine 2018: Afgevuld – Geëtiketteerd – Verpakt.

Pannepeut 2020: Afgevuld

Sint Amatus 2018: Afgevuld

Clash of the Titans Reserva 2019: Afgevuld

Robert The Great 2018: Afvullen en etiketteren op dinsdag 28 en woensdag 29/07

Pannepot Reserva 2018: Afvullen en etiketteren op donderdag 30/07 

Het terugbetaal programma van de crowdfunding wordt terug opgestart vanaf de vierde week van Augustus. Wie met aandrang vroeg om eerst te worden terug betaald gaan wij eerst uitvoeren. Wie aangaf dat dit geen uiterste noodzaak was, wat later. Wie zich nog steeds ergert omtrent deze situatie, mail ons (indien u dit reeds niet deed) en we gaan dit zo snel mogelijk oplossen.

Nogmaals onze verontschuldigingen als het niet naar jullie wens verloopt maar dit zijn toch wel heus bizarre en aparte tijden.

Struis(e) Team(ke)

Dit bericht heeft 35 reacties

 1. Sven Devijver

  Enorm veel respect voor het harde werk en in alle eerlijkheid … wij hadden al zo’n vermoeden dat de radiostilte van jullie kant te maken had met dat waar een brouwer echt goed in is en vooral zijn tijd moet in steken … namelijk het brouwen en afvullen zelf. Alle begrip dus dat er na dergelijk lange werkdagen niet veel “goesting” meer is om eindeloos veel berichten te beantwoorden.

  Gaat die Zwitserse versie ook hier verkrijgbaar zijn? En hoe gaan we daar dan aan raken? Ook via de Invest Club webshop?

  1. urbain

   Het is de bedoeling dat de Zwitserse versie naar de Invest Club webshop komt alsook op struisebeershop. Verder heel gelimiteerd in België, Nederland en Zwitserland.

 2. dereuver.serge

  Dank voor de update Urbain! Het is niet gemakkelijk voor jullie, dat is wel duidelijk. Maar de inzet is groot. Keep up the good work!

  1. urbain

   … en Frederik net terug weg van bij ons met een lege barrel en een lading bier. Dank u

   1. frederik.vandyck

    De volgende keer pik ik de remorque aan voor een volle pallet 😉 bedankt voor de ontvangst, leuk om terug te zijn!

 3. Marjolein Hoogendoorn

  Hi Urbain, bedankt weer voor de update. Veel succes in Zwitserland, ben erg benieuwd! Gaan de Pannepeut en Sint Amatus ook in de investshop komen?

 4. Dieter Rongé

  Dag Urbain,
  Alle begrip voor!
  Ik stuurde je een mailtje dat je waarschijnlijk dan nog niet hebt kunben bekijken.
  Kunnen wij vrijdag 14 augustus met twee langskomen voor onze vaten en clash of the titans?
  Thanks!

 5. Thijs van den Houdt

  Dank voor de update Urbain. Doe geen gekke dingen en neem je rust ook als team! Wellicht tot snel.

  1. urbain

   Gekker moet het alvast niet worden maar het lukt ons net, zij het toch met vertraging.

 6. David Deguffroy

  Pannepeut, die vraag ik al 5 jaar achter, zalig dat die eindelijk terug is! Stuurde ook mailtje (2x) maar wacht wel geduldig af. Afhaling lukt waarschijnlijk toch niet voor september/oktober.

  1. urbain

   Pannepeut is onze vreemde eend in de bijt. Razend populair omwille van zijn Trappist stijl … Het digitaal platform van de Invest club toont op deze manier zijn voordelen. Wie een login en een paswoord heeft is 100% zeker om Struise bieren in te slaan 🙂 Afhalen lukt in de week behalve op maandag en het weekend.

 7. jorikappen

  Thanks voor de update Urbain. Veel succes komende tijd. Allen inzit wordt zeer gewaardeerd! Maar pas ook wel op jullie zelf! Ben benieuwd naar de Pannepeut 😋

  Had ook al eens een mailtje gestuurd over het verzenden van de Clash of de Titans (ipv afhalen). Maar heb geen haast.

 8. Gianni Degryse

  Dag Urbain,
  Alle begrip voor de grote drukte en ik begrijp dat alle communicatie heen en weer over bestellingen daar nog es bovenop komt.
  Denk je echter dat ik één van de komende weken om mijn bestelling Robert The Great + Clash of the Titans + barrel + extra doosje Black Albert kan komen?
  Ik laat uiteraard vooraf weten wanneer.
  Alvast bedankt,
  Gianni

   1. Gianni Degryse

    Merci Urbain – heel erg geapprecieerd. Ik kom ergens begin oktober maar geef nog een seintje vooraf uiteraard. Vriendelijke groet

 9. gert.putzeys1

  Kan ik donderdag 27 augustus mijn bak Clash of de Titans en bijhorende vat komen afhalen ?

  Alvast bedankt !

 10. michel.cielen

  Dag Urbain. Ik zou donderdag 20 augustus willen langskomen voor mijn vat op te halen en mijn bakje Clash of the Titans. Lukt dat?

  1. michel.cielen

   Of vrijdag 12 augustus is voor mij ook goed. Gelieve iets te laten weten, want ik moet 2u30 rijden tot bij jullie.

 11. Bart Vanhommerig

  Thanks for the update Urbain! Terugbetaling heeft geen grote haast, dat komt wel een keer goed. Razend benieuwd naar de Pannepeut en de St. Amatus! Als de noodzaak er is horen we het graag, dan springen we met liefde en plezier nog een keer bij om wat pallets af te vullen!

 12. gert.putzeys1

  Dag Urbain,

  Zou ik morgen 21 augustus mijn vat kunnen komen ophalen ipv 27 augustus ? ( een typefout gemaakt in vorig bericht )

  Mijn excuses !

Een reactie achterlaten