Terugbetaling 1e schijf Crowdfunding

We zijn één week geleden gestart met de terugbetaling van de crowdfunding 2019. De vervaldata lopen tussen de laatste week van februari tot en met halverwege juli dit jaar. Sommigen onder jullie hebben reeds hun eerste schijf terugbetaald gekregen.

We hadden u allen heel graag een goednieuws plaatje meegedeeld maar dit is echter niet het geval. Het Corona virus is aan een opmars bezig in Europa en gooit sinds enkele weken behoorlijk wat roet in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Onze invoerders uit Azië hebben door overmacht hun bestellingen voor dit tweede trimester geannuleerd. Idem dito voor onze invoerder uit Italië, die midden in quarantaine gebied ligt van Lombardije.

Onze bieren worden doorgaans 100% verkocht in het trimester volgend op hun afvulling. Voor het tweede trimester van dit jaar hebben wij een potentieel verkoop van ongeveer 239 256,55 Euro, exclusief alle taksen, zie bijlage. Wij dienen met alle mindere parameters rekening te houden, men spreekt voor Europa immers van een mogelijke pandemie en de besmettingsgraad is nog steeds in stijgende lijn. Ook hier dienen wij rekening te houden met verdere vertraging en annulering van bestellingen. Meest sceptisch gezien rekenen wij op 30% effectieve verkoop 2e trimester, 30% verkoop 3e trimester, 40% verkoop 4e trimester.

Met bovenstaande schets komt onze terugbetaal-capaciteit tijdelijk in het gedrang en dienen wij elkeen te verwittigen dat wij genoodzaakt zijn de vervaldata te herzien. In functie van wat werkelijk op ons afkomt, zullen wij waarschijnlijk één à drie maanden vertraging oplopen bij de terugbetaling. Anderzijds is het ook zo wanneer de besmettingsgraad gaat zakken, het tij heel snel kan keren en wij niet zullen nalaten bij te benen. Wij verontschuldigen ons voor deze vernederende situatie door overmacht en hopen op enig begrip, we zoeken ondertussen naar andere oplossingen om het veroorzaakte leed zoveel als mogelijk te minimaliseren.

Bovenstaande informatie werd deze morgen aan alle investeerders ook per mail verstuurd. Wij staan toch wel even perplex van de vele positieve reacties die wij ondertussen terug hebben mogen ontvangen, dit hadden wij eerlijk gezegd niet verwacht. Dank aan allen die ons een hart onder de riem hebben gestuurd.

Een reactie achterlaten