Verzendingen +

Desondanks de vele berichten die wij hier plaatsen rondom onze zendingen, ontvangen wij nog steeds veel te veel vragen per email. Wij willen dit kost wat kost vermijden omdat de personeelsbezetting op de brouwerij minimaal is.

Wanneer je dus een mail van ons ontvangt omtrent een zending met tracking codes, wil dit niet automatisch zeggen dat het pakket al op weg is met DHL. Het pakket is dan wel aangemeld bij DHL maar dit blijft zo totdat deze laatste de zending heeft opgehaald en in één van hun sorteercentra wordt ingescand.

Hier is evenwel door ons een lacune bij DHL vastgesteld. Wanneer DHL de pakketten na ophaling “verliest” vooraleer deze worden ingescand in hun sorteercentrum, blijft de status bij DHL “aangemeld” … herinner u het 80 pakketten incident van enkele weken geleden.

Wanneer wij op vrijdag of zaterdag pakketten maken, dienen wij voor de goede orde een DHL label aan te maken. Deze pakketten worden dan pas op dinsdag afgehaald om woensdag geleverd te worden.

Pakketten die op maandag, dinsdag en woensdag worden gemaakt, DHL labels incluis, worden op donderdag opgehaald voor levering op vrijdag, in Nederland wordt ook op zaterdag geleverd.

De langste wachttijd zit hem bij de pakketten die wij maken op donderdag. Deze worden op vrijdag afgehaald door DHL. Terwijl DHL in Nederland pakketten op zaterdag levert, is dit niet zo in België. Pakketten voor België worden dan ten vroegste op maandag bij DHL gesorteerd voor levering op dinsdag.

IN NEDERLAND BESCHIKT DHL OVER EEN EIGEN BEZORG INFRASTRUCTUUR. IN BELGIË DAARENTEGEN MAAKT DHL GEBRUIK VAN BPOST VOOR DE LEVERING VAN PAKKETTEN. ZOWEL IN NEDERLAND ALS BELGIË NOTEREN WE VERZADIGING VAN DE DIENST. HIER GAAN LANGERE WACHTTIJDEN SPELEN OMWILLE VAN ACHTERSTANDEN WAT MEN MOEILIJK WEG GEWERKT KRIJGT. ENIG GEDULD IS HIER DE BLIJVENDE BOODSCHAP.  IN 1 KLEIN JAAR STRUISE INVEST CLUB HEBBEN WE NA HET VERSTUREN VAN +-600 PAKKETTEN MET DHL TOT NU TOE 1 PAKKET WAT VERLOREN GING EN 2 PAKKETTEN MET GLASBREUK. WIJ HEBBEN DEZE 3 PAKKETTEN OPNIEUW VERSTUURD EN GEREGELD. HET INCIDENTEN PERCENTAGE = 0,5% WAT HEEL LAAG IS. WIJ ZIJN DE MENING TOEGEDAAN DAT MOMENTEEL NIET ALLES VLEKKELOOS VERLOOPT MAAR DAT WE GEZIEN DE OMSTANDIGHEDEN ALVAST VERTROUWEN MOGEN HEBBEN IN DIT VERZENDSYSTEEM.

Voorbeeld hier onder van order #9912, dewelke vandaag werd ingepakt en morgen wordt opgehaald door DHL. Dit pakket zal ten laatste op woensdag 6 mei worden geleverd. De klant ontving echter vandaag reeds een mail met de tracking codes. De status werd gewijzigd van “in behandeling” naar “Almost shipping”. Wanneer DHL de pakketten morgen ophaalt, wordt deze status gewijzigd naar “Parcel shipped”. Wanneer wij de ontvangst nota ontvangen van DHL, wordt de status gewijzigd naar “Afgerond”.

Wanneer je nog vragen hebt, stel ze alvast hier in de reacties onder het artikel. Wij krijgen hier een melding van en geven op elke vraag antwoord. Dergelijke werkwijze is vooral informatief voor wie vragen heeft maar de antwoorden zo kan lezen in de reacties.

Dit bericht heeft 35 reacties

 1. Rob Wissenburg

  Ik heb vrijdag 3 van de 4 dozen ontvangen. de 4e zou zaterdag geleverd worden maar kwam niet.
  Ik heb gebeld met DHL maar hij zei dat deze zending onderzocht moest worden en waarschijnlijk niet uitgeleverd werd en dat de leverancier dat op moest starten.
  het gaat om JVGL40046862104668953839
  Vind het vervelend om te vragen maar zouden jullie dit aan willen kaarten bij DHL?

   1. Rob Wissenburg

    DHL geeft zelf aan dat het niet meer gaat komen. Maar ik wil nog wel een paar dagen wachten.

    1. urbain

     Ik klaar het morgen uit met DHL maar zoals ik het nu begrijp is men reeds bij u aan de deur geweest met dit pakket maar is de bezorgdatum gewijzigd… zie lijn 2

     1. Rob Wissenburg

      nee absoluut niet, Ik ben de hele zaterdag thuis geweest en de zending heeft de hele dag op sorteren gestaan en zo ineens stond er locatie gesloten laat in de avond. Ik woon gewoon in een appartement dus locatie gesloten kan niet. Dei doos is zaterdag niet in een vrachtwagen geweest verzeker ik je.
      Voor vandaag staat er in ieder geval toch weer een poging gepland. Ik blijf ervoor thuis maar het zal mij benieuwen

     2. Rob Wissenburg

      Ik zag `m nu weer niet voorbij sorteren komen. Ik heb weer gebeld en ze zeggen dat volgens het systeem het pakket in arnhem moet zijn daarom wordt ie steeds ingepland. Maar het pakket is er niet.
      Ze vragen wederom of de afzender een onderzoek in wil stellen.

     3. urbain

      Hey Rob, zoals je weet had ik gisteren reeds onderzoek aangevraagd omtrent jouw pakket en nog 14 andere. Deze morgen ontving ik dit van DHL: “14 pakketten zijn terecht, helaas is deze zending JVGL40046862104668953839 niet terug te vinden.” Maw. Rob, ze zijn em kwijt, misplaatst, of verloren. 🙁 Welk bier ontving je nog niet van ons?

     4. Rob Wissenburg

      Dat was de pannepot op bourbon

     5. urbain

      Ouch Rob, dit wordt wachten tot eind Juni want we zitten zonder. Ik bel je vandaag persoonlijk op om dit uit te klaren.

     6. Rob Wissenburg

      Als het niet anders is dan is het niet anders.

     7. Rob Wissenburg

      Maar wat doen we? Noteer je dat je dan eind Juni alsnog een doosje pannepot op bourbon mijn kant op stuurt?

     8. Thijs van den Houdt

      Rob, ik heb nog een doos van de Pannepot Reserva staan dus als je hem alvast al wil hebben dan regel ik dat je hem krijgt en dan krijg ik van Urbain wel weer een andere doos straks. Laat maar weten of je dat wil, ok?

     9. Rob Wissenburg

      Ik vind het prima in ieder geval

     10. urbain

      Toch fantastisch, dit soort initiatieven van leden onder elkaar, dit kan ik alleen maar bemoedigen. Thx Thijs voor het voorstel, Thx Rob voor begrip. Jij Thijs zorgt dan voor de deal met Rob, wij moeten je dan een PNP RES 2018 tegen eind juni 2020.

 2. frederik.vandyck

  Hier staan 3 van de 4 paketten als “levering vertraagd, levering volgende werkdag”. Het vierde (1 deel van order 9895, code JVGL40046862947588893340) blijft echter staan op “zending gesorteerd”. Ik hou je op de hoogte. Groeten

  1. urbain

   komt goed Frederik, die mannen verzuipen gewoon in de pakketten … ik volg elk pakket so wie so enkele keren per dag op het DHL programma 🙂

   1. frederik.vandyck

    Bedankt Urbain. 3 van de 4 zitten inderdaad in het “verzadigde” depot in Mechelen. Dat zal wat langer duren maar komt in orde. Ik kreeg echter een foutmelding bij tracking, en wat blijkt: Het vierde (zie nr hierboven) werd verkeerd gesorteerd en kwam zo in Zoersel terecht. Dit pakket is nu alweer terug gestuurd, en wordt nu hopelijk wel juist gesorteerd, aldus Bpost. Men zou er dorst van krijgen 😉 ik hou je op de hoogte!

    1. frederik.vandyck

     Update van bpost: 2 weer uitgesteld naar morgen, 1 niet geleverd met melding “interne fout”, en 1 nog steeds in sorteercentrum (en waar/in welk sorteercentrum is een andere vraag)….

     1. urbain

      Deze morgen waren nog 15 pakketten in dezelfde toestand als de uwe Frederik. Wij hebben een klacht ingediend voor deze pakketten, ondertussen is dit herleidt naar 5 pakketten. Men is er mee bezig maar de hoofdzaak blijft “Dienst overbelast”.

     2. frederik.vandyck

      Update: 1 pakket vanmorgen geleverd (Robert the Great). Dit is het pakket dat verkeerd gesorteerd werd en in Zoersel stond ipv Mechelen. De 3 paketten die wel juist gesorteerd werden zijn echter nog niet geleverd. Schol, ik drink er alvast een stout op tijdens het wachten 😉

     3. urbain

      Dit heb ik ondertussen ook kunnen vast stellen Frederik, op dit ogenblik zijn nog 4 pakketten van het geheel, niet terecht (zie foto hier onder). DHL zegt dat uw probleem pakketten nog deze week worden opgelost.vier op vijftien

     4. frederik.vandyck

      Urbain (en Dion ;-)): 4 pakjes dus geleverd, niet allemaal juist zoals besproken, maar toch weer secure opvolging en bedankt alvast voor de rechtzettingen!! Keep up the good work!!

     5. urbain

      Juist Frederik, we leren elke dag bij. De digitalisering rondom de verkoopzijde blijft voor ons kleine brouwerkes, een echte uitdaging. Dank voor uw enthousiasme, vertrouwen en geduld 🙂

 3. Dieter Rongé

  Net zoals hierboven beschreven heb ik vandaag ook maar 1 deel van mijn bestelling (Bestelling #9892) ontvangen. De bak Pannepot is toegekomen, maar de bak Black Albert dus niet. Kan dit dat deze nog op een andere dag geleverd wordt? Dit is het label dat op de doos Pannepot hing: JVGL40046862134881729004. Bedankt, Groeten, Dieter

  1. urbain

   Idem dito voor u Dieter, je hebt van ons een email ontvangen bij verzending. Daar stond een track en trace link voor elk pakket, zoals ook deze die tot nu toe niet aankwam, of https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/volg-je-pakket?tc=JVGL40046862899510496643&pc=2800&lc=nl-NL Als je deze link gaat volgen en je klikt op detail onderaan de pagina dan zie je precies wat er aan de hand is met het pakket. Geen paniek, het pakket is blijven steken in de cityhub … maw Bpost van Mechelen is hier de cityhub en zij hebben vertraging op alle uitleveringen.

 4. Rob Wissenburg

  Vandaag ineens de laatste doos binnengekregen. Toen ik de deur open deed stond de bezorger alweer bijna in de lift en maakte zich snel uit de voeten.
  De doos was duidelijk open geweest en de bierlucht kwam er uit.
  UIiteindelijk is 1 fles gesneuveld (valt nog mee). De rest mist hier een daar een etiket en zit onder de glassplinters.
  fotos:
  https://imgur.com/H0BnEPk
  https://imgur.com/GcmZLcC
  https://imgur.com/zKUKzeB
  ze hebben denk ik twee weken gewacht tot ie een beetje was opgedroogd 🙂

  1. urbain

   Dit was dus de echte reden, glasbreuk en aan de kant gezet … enfin ik zou de flessen afspoelen met water, dan ben je van de splinters vanaf. Ik bel je straks nog op 🙂

 5. hendrik.merckx

  Hoera!
  4 bakken vandaag toegekomen van bestelling #9926 🙂
  Ik zie dat er nog 2 pakketten moeten toekomen, maar ik verwacht nog 4 bakken … kan het zijn dat je van de Blue Monk en Robert The Great slechts 1 bak verzond?
  (Niet dat ik zo egoïstisch ben en voor mezelf zoveel nam, maar we bestelden met 4 leden van de invest club samen een assortiment om onder elkaar te verdelen!)
  Groeten,
  Hendrik
  En Jan en Sven en Jeroen

  1. Hendrik

   Hoera, update.
   Er zijn nu nog 2 bakken toegekomen van bestelling #9926 🙂
   Dan ontbreken er nu nog 2 Robert The Greats!
   Hendrik

 6. Gianni Degryse

  Beste Urbain,
  Van bestelling 9929 heb ik vorige week maandag de Blue Monk mogen ontvangen (https://www.dhlparcel.nl/nl/consument/volg-je-pakket?tc=JVGL40046862569021442642&pc=9921&lc=nl-NL), maar nog steeds geen nieuws over het kistje Robert the Great. Ik dacht, ik wacht een paar dagen of het nog geleverd wordt, maar we zijn ondertussen een week verder. Zou het kunnen dat er iets misgelopen is bij de verwerking van de bestelling? Afmetingen van het pakket op Bpost lijken aan te geven dat er maar 1 doos verstuurd werd ipv 2. Alvast bedankt voor de feedback, Gianni

Een reactie achterlaten