We laten steken vallen

We merken weeral eens op dat onze communicatie stokt, we verzuipen met twee man in het werk (zie post watercrisis) en er komt jammer genoeg geen verandering op kort termijn. Tijd om het klavier bij de hand te nemen en wat duiding te verschaffen.

Niet opgeloste technische problemen:

 1. LBFM blijft een zorgenkind, we krijgen de kroonkurkstampersaga voor de 18cl fles maar niet op orde. We laten de pakketten aanstaande dinsdag vertrekken die deel uitmaken van LBFM orders. Ondertussen blijven we technisch naar oplossingen zoeken voor het LBFM flesje.
 2. Een softwarebug in de shop heeft ervoor gezorgd dat meer Robert The Great werd verkocht dan voorradig was. Een en ander heeft te maken wanneer een 10tal leden gelijktijdig de bestelknop indrukken. Geen nood, we hebben nog een 60tal barrels in de loods dewelke klaar zijn om ook te worden afgevuld. We moeten echter eerst onze bierbuffer in tanks op de brouwerij naar 100.000 liter helpen vooraleer de water crisis verder toeslaat. We voorspellen om 2000 liter Robert The Great af te vullen tegen eind juni 2020.

Opgeloste technische problemen:

 1. We hebben voldoende Clash Of The Titans Reserva afgevuld en staat verder rustig te rijpen op de brouwerij. Velen onder jullie hebben er destijds voor gekozen om deze bak bier gratis op te halen op de brouwerij, dit samen met de barrel waarop dit bier heeft gerijpt. Beiden staan klaar en die kunnen jullie desgewenst op vrijdagnamiddag ophalen op de brouwerij. Voor wie verkoos zijn barrel niet op te halen en af te staan aan de brouwerij, sturen wij de Clash Of The Titans Reserva binnenkort ook op. Mochten sommigen onder jullie, bij het lezen van dit bericht, van gedacht veranderen en liever de bak toegestuurd krijgen ipv zelf ophalen met barrel, geen nood dit kan. Stuur gewoon een mailtje en we passen dit aan. Wie niets veranderd wil zien, doet niks 🙂

Een dikke sorry voor de chaos maar ’t zijn heel rare tijden.

This Post Has 45 Comments

 1. Thijs van den Houdt

  Diep adem halen en doorgaan Urbain. Binnenkort komen we, als je hulp nodig hebt, weer langs om te helpen in de brouwerij. Het zijn vreemde tijden idd maar als collectief slaan we ons er wel doorheen.

 2. David Deguffroy

  We blijven geduldig voor de LBFM, maar ben wel blij dat de rest dinsdag opgestuurd wordt. Ik zat te wachten verdere bakken te bestellen omdat ik graag bepaalde bieren eerst eens proefde, nu zal dat eindelijk kunnen :). Als de LBFM dan klaar is haal ik die wel op samen met de bak Clash of the Titans Reserva zodat jullie geen afzonderlijke verzending moeten doen voor 1 flesje.

 3. Roef

  Hey Urbain, keep calm and carry on 🙂

  Voor mijn goed begrip heb ik wel een vraag: die Clash Of The Titans Reserva en de bijhorende barrels waarvan sprake, gaat dat over de crowdfunding of is het nog iets anders?

  1. urbain

   Clash Of The Titans Reserva is inderdaad een gratis bak per schijf van 1000 € voor wie deel nam aan de crowdfunding vorig jaar.

   Pagina 1

   Pagiina 2

   Pagina 3

   1. paul.buldeorai

    Beste Urbain,
    Ik wil mijn gratis bak ook komen afhalen als dat voor jullie beter past.
    Laat maar weten.
    Paul

    1. urbain

     Als het op een vrijdagnamiddag is perfect… andere namiddagen lukken ook maar dit is dan meer hectisch omwille van de activiteit in de brouwerij. Gezien “niet gaan, niet bestaat” bij ons, doen we uiteindelijk alles lukken.

     1. Paul

      Dat gaat. Waar moet ik zijn? Welke formaliteiten moet ik vervullen?

    2. urbain

     als je gekozen hebt om ook de barrel te nemen, kun je idd beter beiden komen afhalen. Andersom en wanneer je ervoor koos de barrel niet te nemen, hebben wij dergelijke bak gelijk verstuurd 🙂

     1. Paul

      Nee geen barrel. Enkel een bak.

     2. Paul

      En opsturen is inderdaad beter voor mij.

     3. Paul

      Wordt er nog een bak opgestuurd?

  2. Roef

   Ok, dan zou ik in principe 2 bakken (en bijhorende barrels) komen afhalen bij jullie. Van zodra ik daarvoor een gepaste vrijdag en dito vervoersmiddel gevonden heb, stuur ik nog een mailtje dan!

   Hebben jullie daarnaast al een beter zicht op de terugbetaling van de eerste schijven? (Niet dat ik er op zit te wachten, maar zuiver ter info.)

   1. urbain

    Om op uw vraag te antwoorden ga ik deze week een volledig nieuw artikel wijden over problematiek, plan van aanpak en wat wij ondertussen hebben uitgevoerd.

    1. sam.van.overmeire

     Hey Urbain, vergeet je niet dat nieuw artikel nog te schrijven? Ben net als Roef nieuwsgierig naar de huidige situatie.

 4. david_arickx

  moeten wij komen afhalen op afspraak?
  En wat zouden de afmetingen van de barrel zijn? dat hij in het vervoer kan.

  goe bezig Urbain!!

  1. urbain

   Momenteel gewoon een mail sturen wanneer je plant te komen naar de brouwerij op vrijdag. In de weken die komen gaan we experimenteren met een reservatie-programma wat we zullen hechten aan de Invest Club. Wat het volume van de crowdfunding barrels betreft, dit zijn de Bordeaux vaten:

   volume barrels

 5. sam.van.overmeire

  Hey Urbain, dat is dus voor iedereen die zich vorig jaar inschreef in de crowdfunding EN koos voor een deel in drank te krijgen?

  Heb zelf gekozen voor rente, maar mijn vader had wel voor drank gekozen. En die heeft, zoals je ondertussen wel weet, wat problemen met zijn account en emailadres, vandaar de vraag. 😉

  En 10 mensen die tegelijk op de knop drukken, dat is een probleem bij veel websites hoor. Gewoon heel moeilijk zo’n bug tegen te houden. Dus kiezen de meeste bedrijven er zoals jullie voor om dat gewoon toe te laten en ‘remediërende maatregelen’ te nemen wanneer er problemen van komen.

 6. Daniel Welles

  Keep up the good work !!
  En die bak Clash Of The Titans isneen echte verassing !! 🙂 🙂

 7. Rob Wissenburg

  Ik heb gisteren wat overlegd en mijn opties bekeken maar het is de komende tijd erg moeilijk naar vleteren te geraken. Stuur mijn bak Clash of the Titans maar op en recycle het vat maar.

 8. Paul Vera

  Great work Urbs and Team! I truly appreciate the hard work and keeping us up-to-date. I sent an email requesting a pickup time. Again, thank you!

 9. Bart Vanhommerig

  Hey Urbain! Patrick en ik komen binnenkort een keertje langs om onze bakken en vaten op te halen (en wat biertjes te proeven ;-)). Tot snel!

   1. Bart Vanhommerig

    Morgen komen we. Begreep dat Patrick diverse malen geprobeerd had jullie te bereiken, maar geen reactie. Je ziet ons verschijnen!

 10. david_arickx

  Krijgen wij een bevestiging als we een afhaaldatum/tijd opgeven, of mogen wij afkomen als we dit hebben laten weten.

  1. urbain

   Gewoon melden via mail of hier en we zien u dan wel aankomen. Hoe minder weg en weer geschrijf hoe efficiënter David.

 11. Hendrik

  Dag Urbain,
  Wij (Jeroen, Sven, Jan en ikzelf) komen de 1ste vrijdag van september (= 4 september) langs om de sfeer in de brouwerij op te snuiven en dan onze bakken Clash of de Titans en bijhorende vaten af te halen.
  We hebben dan ook een B&B vlakbij geboekt, zodat we ook uw tapkranen kunnen gebruiken !
  Groeten,
  Hendrik

 12. Hendrik

  Dag Urbain,
  Ik kijk sowieso uit naar jouw Clash Of The Titans Reserva … maar ben natuurlijk ook geïnteresseerd in de berggalerij-gerijpte versie! Kan jij er verkrijgen voor ons of aangeven waar we er zelf kunnen kopen, wanneer hij afgevuld is?
  Groeten,
  Hendrik

 13. frederik.vandyck

  Beste Urbain, graag even terugbellen ivm met afspreken afhalen barrel en clash of the titans, alsook de status van de verschillende orders (waaronder deel van #10038 van 13 mei, nog niet ontvangen ondanks de foto van de klaarstaande paletten twee weken geleden – zat deze er dan toch weer niet tussen?). Graag even de verwarring uit de wereld helpen 😉 Ik kan ook eventueel alles in 1 keer oppikken (waaronder vervangflessen, preorders en LBFM, zie orders 10038, 9992 en 9724) wanneer de preorders afgevuld zijn (eind juni?), laat ons dit gewoon even afspreken. Ik kijk uit naar uw telefoontje. Groeten Frederik

 14. Dion Lammers

  Hallo Urbain,

  Zou u mij de clash of de titans kunnen opsturen? Ik had met barrel ophalen aangevinkt maar dat gaat me niet lukken nu.
  Het opsturen kan wat mij betreft prima gelijk met mijn andere pre-order!

  Groet
  Dion

 15. david_arickx

  dag Urbain,

  Geef jij als je tijd hebt eens een update over de crowdfunding en over de pre-orders.

  Ondertussen heb ik al genoten van jullie bieren
  Persoonlijk vond ik de rtg, tom8 en cott reserva toppers, de k&d was een bom de alcohol is mooi weggewerkt maar een kwartiertje later merk je goed in je hoofd :).
  en de klassiekers black albert, cuvee delphine, pannepot reserva blijven toch bij de beste bieren ooit gedronken.

  cheers

 16. Dion Lammers

  Dag Urbain,
  Hopende dat alles goed bij jullie gaat.
  Ik vroeg me of er binnenkort nog wat bestellingen de deur uit gaan van de bieren die nog wel op voorraad zijn?
  En natuurlijk of al duidelijk is wanneer de pre-orders afgevuld zijn en verstuurd kunnen worden!
  Groet
  Dion

 17. markkemper

  Goed nieuws, de etiketten zijn geleverd. Met man en macht wordt er nu geëtiketteerd.

  1. Sven Devijver

   Heel goed om horen. Blij dat jullie weer verder kunnen en wij in deze tijden iets hebben om reikhalzend naar uit te kijken. Hopelijk kunnen wij met ons groepje van 4 begin september ons gepland bezoekje aan jullie brouwerij laten doorgaan.

   1. urbain

    Alhoewel we in het verleden al aangaven dat de IC-leden op vrijdagnamiddag van 14u tot 18u op bezoek kunnen komen, breiden wij dit uit van dinsdag tot en met vrijdag, Covid-19 spant weer de kroon en we moeten zoveel mogelijk spreiden om het veilig te houden. De proefzaal blijft dicht op zaterdag.

    1. Sven Devijver

     Bedankt voor je reactie Urbain. Staan wij met onze 4 (Hendrik, Jeroen, Jan en ikzelf) dan nog ingepland op vrijdag 5 september?

     1. urbain

      JA HOOR 🙂 maar veranderen kan zo zonder probleem

 18. Sven Devijver

  Super!!! Nu hopen dat we van “vadertje staat en moedertje premier” ook mogen 😉

  1. urbain

   Dat is dan weer een ander verhaal maar ik heb er de goede hoop in dat het lukt 🙂

 19. Patrick D. A. Brasz

  Goedemiddag Urbain,

  Dion Lammers en ik zouden op donderdag 20 augustus graag eens op bezoek willen komen om onze handjes wat te laten wapperen. Schikt dat?

Een reactie achterlaten